Tänään "pomo" heräsi itse ennen seitsemää, joten minä sain rauhassa nukkua.

Lenkille mentiin vasta, kun aurinko oli noussut ja "pomo" juonut aamukahvinsa.

Ilma oli kaunis, hanki kantoi ja minä puuhailin omiani.

Sitten meinasi käydä ohrasesti. Näin kaukana koiran ja mietin menisinkö sen vai villisti huutavan "pomon" luo. Valitsin kuitenkin "pomon".

 En tiedä, johtuiko tuosta minun pakoaikeesta vai auringonpistoksesta, mutta kun tultiin sisälle "pomo" sai pahan siivouskohtauksen. Noita kohtauksia se saa silloin tällöin, mutta onneksi aika harvoin. Lienee kuitenkin täysin parantumaton tauti. Siivous tarkoittaa sitä, että tavaroita siirrellään paikasta toisee, piilotetaan kaappeihin, joista niitä ei ikinä löydetä tarvittaessa. Aika usein myös lattioita kastellaan. Tänään "pomo" raahasi makkarista tavaroita ensin olohuoneeseen ja kun se tuli täyteen, keittiöön. Lisäksi se vei kaikki petivaatteet patjoja myöten ulos. Minä onnton hyppäsin siihen tyhjään sänkyyn ja putosin siinä olviin aukkoihin. "Pomo" tempaisi minut pois ja sanoi kieltäneensä. Ainahan se sitä ei-ei-ei-mantraansa hokee. Minä siitä ikinä välitä.

Pääsin sitten kuitenkin taas useamman tunnin lenkille.

Vanhalta hyppyrimäeltä katseltiin alhaalla olevaa lumenkaatopaikkaa. Aika hyvin sinne on tänä vuonnakin lunta tuotu.

 

Kun jatkettiin polkua eteenpäin, tultiin tällaiselle hienolle jääputoukselle.

Siitä suunnattiin ennenkulkematonta ja etenkin ennenhaistelematonta tietä

Herttoniemeen katsomaan uusia taloja.

Savukaltseilta katseltiin merelle, tai "pomo" katseli. Minulla oli parempaakin tekemistä kuin tuijotella autiota lumilakeutta.

Tien viereen oli jätetty puunpätkiä pystyyn. "Pomo" oikein innostui. Siinä, kuulemma, lahottajaeliöt kukoistavat ja luonnon monimuotoisuus lisääntyy. Biologit!

 

Käytiin me jäälläkin, mutta "pomo" upposi hankeen niin syvälle, ettei me siellä kauan viivytty.

Käytiin vielä katsomassa lumenkaatopaikkaa lähempää

ja suuntasimme urheilikentän kautta kotiin. Jokunen luistelijakin näytti olevan paikalla.

Ihan hyvä päivä tämäkin oli. Meillä on nyt siisti makkari ja hillittömän sekaiset olkkari ja keittiö eli siivottu kämppä. Nyt "pomo" suunnittelee flunssaan sairastumista, joten siivouskohtausta ei ehkä ihan heti taas tule. Lisäksi "pomo" sanoi, että tulossa on kiireinen viikko, joten ei ole aikaa sairastella.