Ei aamulla vielä mitenkään rankkaa se sade ollut ja itseasiassa aamulenkki meni melkein kastumatta. "Pomo" jopa oli lähdössä kävellen töihin, kun muuttikin mielensä sateen yllättäessä. Päivällä satoi välillä kaatamalla, välillä vähemmän ja olipa siiinä päivän mittaan joku kuivempikin jakso. Kun "pomo" tuli töistä, satoi taas, joten vähän aikaa odoteltiin kuivempaa lenkkisäätä, mutta kun sitä ei tullut, kastuttiin sitten kunnolla meidän pienellä peruslenkillä. Märkä turkki aina innostaa, joten vähän Jawan kanssa leikittiin.

Kovaa kisaa käytiin pupun omistuksesta

mutta hyvin se vetämisenkin kesti. Siinä leikkiessä sitten sade taas lakkasi ja onnistuttiin lähtemään iltalenkille kuivassa säässä.

Jawan perhe saapui tänään Wienin reissultaan takaisin Suomeen ja Jawa palasi myös kotiinsa.

Kovin oli Jawa innostunut, kun Henun näki

ja ilahtui myös Thomaksen tapaamisesta.

Me palattiin "pomon" kanssa kotiin. Minä olin vähän paniikissa, kun joku ammuskeli tai muuten pamautteli matkan varrella. Kaksi kertaa onnistuin repimään kaulani pannasta irti ja lähdin pois päin paukkeesta. "Pomo" oikein suuttui, kun en meinannut totella ja pysyä paikallani niin pitkään, että olisi taas panta kaulassa. Siinä vaiheessa minä kyllä aina tottelen. Suuttuessaan "pomo" on aika auktoriteettinen. Kun "pomo" nyt totesi, ettei pantaa saa niin tiukalle, etten voisi kiskoa sitä pois päältä, jouduin kainalokuljetukseen aina, kun panikoin.

Vähän meinasi kotonakin hermostuttaa, kun joku hakkasi ikkunoihin ja kolisutti kattoa,

Mutta kun käytiin parvekkeen ovelta katsomassa, ymmärsin, että se on vain suuri määrä vettä, mikä syöksyy ikkunoihin ja katolle. Nyt todella sataa! Meidän taivaskuvissa ei tänään ole paljon auringon hehkua.