"Pomo" on onnistunut saamaan ihottumaa nenäänsä lasinsankojen kohdalle, joten elelee nyt ilman laseja. Ja hyvin pärjää ja näkee liikkua. Ihmisiä ei toki tunnista kuin ihan läheltä, mutta onhan se muutenkin sellainen omissa maailmoissaa kuljeskelija, että  onko tässä mitään muutosta. Hyvin näkee tekstit telkkarista ja lukenuthan se on aina ennenkin ilman laseja. Mutta toivoo se kuitenkin ihottuman paranevan, koska sillä on hajataittoisuutta ja nenä kuulemma pyrkii näkökenttään.  

Minun näkökenttääni osui aamulenkillä puupino. Siinä se poikien lempikiipeilypuu nyt makasi.

Kanto vain oli jäänyt jäljelle. Aika laholta näytti, että hyvä kun kaatoivat ennen kuin romahti jonkun niskaan.

"Pomo" piti vapaapäivän, kun halusi mansikoita pakastimeen. Kävi hakemassa kaksi laatikollista heti aamusta ja niissähän sitten saikin aikaa kulumaan. Nyt on pakkasessa kokonaisia marjoja ja mursketta, joka kuulemma on jäätelön kanssa tosi hyvää. Jääkaapissa on hilloa ja melkoisesti tuoreita mansikoita ihan vain syötäväksi. Pyykilläkin "pomo" kävi, sillä vapaapäiväthän ovat sitä varten, että tehdään kaikki mahdolliset ja mahdottomat rästityöt.

Kuumaa on piisannut. Iltapäivällä aika myöhään lähdettiin vihdoinkin sitä palstaa kitkemään. Toive oli, että olisi hiukan viileämpää, mutta eipä sitä mitenkään huomannut.

Palstahan näytti kauempaa katsoessa hyvinkin kauniilta, mutta lähempi tarkastelu paljasti melkoisen rikkaruohomäärän.

Minä taas yritin osaltani auttaa syömällä heiniä pois, mutta ei se paljon näkynyt siinä korkeuksiin yltävässä heinikossa. Ja lisäksi minua rupesi oksettamaan koko touhu.

Menin siis varjoon lepäilemään ja odottelemaan liikkeellelähtöä

joka kesti niin pitkään, että ehdin useammassa paikassa lepäillä.

Kotiin sieltä kuitenkin tultiin. "Pomo" tiskaili, minä söin ja nukuin. Iltalenkin jälkeen sain vielä munakasta kylmäpuristetulla luomurypsiöljyllä ja valkosipulirouheella koristeltuna. "Pomo" aina välillä huolestuu minun laihuudesta ja siitä, ettei ruoka maistu ja tarjoaa jotain erikoisherkkua. Aika tyhmä!  Kun minä saan erikoisherkkua, syön seuraavina päivinä vielä huonommin perusruokaa, koska haluan sitä herkkua uudestaan.

"Pomo" yritti eilen vielä kirjoittaa lisää, kun eihän se mihinkään nukkumaan mennyt vaan kukkui aamupuoleen yötä. Kone ei kuitenkaan suostunut toimimaan, joten ei onnistunut. Siksipä laitetaan nyt eilisiä kuvia, koska tänäänkin varmaan kukutaan ja eiköhän se taivas näytä samalta kuin eilen. Eli

eilinen aurinko

ja kuu.