"Pomo" nukkuu aika lyhyitä öitä. Heräsi ennen neljää ja melko pian kömpi sitten ylöskin, joten aikaisin oltiin taas lenkillä. Minun riemukseni maa oli taas jäässä eli pääsin piehtaroimaan. "Pomo" ei ollut jäästä kovin ilahtunut, kun ei meinannut päästä mäkeä ylös vaan liukui aina takaisin alas. Pitäisköhän sen hankkia parempipitoiset kengät? Kyllä se kaikesta huolimatta kävellä köpötteli töihin. Oli koomisennäköinen asvalttiosuuksilla, kun yritti pysytellä pystyssä.

Päivällä paistoi taas vähän aurinkokin, joten "pomo" oli hetkeksi poistunut huoneestaan ja yrittänyt ottaa jotain valoisia kuvia. Väitti käyneensä ihan ulkona asti, mutta kuva on kyllä otettu selvästi sisältä. Tuo rakennus tuossa on uusi ympäristötalo, joka kuulemma on koko eko-Viikin ja varmaan koko Suomenkin ja koko maailman energiatehokkain ja ekologisin talo. "Pomo" kyllä koko ajan mutisee jotain rakentamisesta ja arkkitehdeista ja omasta työpaikastaan ja silleen.  Onneksi minä en ymmärrä.

Meidän lenkithän sitten taas oli ihan pimeässä, kun "pomo" oli käynyt vesijuoksemassa ennen kotiutumistaan. Oli se silti ihan ajoissa kotona, mutta kun tuo pimeä tulee niin aikaisin. Tässä minä olen yksin koirapuistossa. Tehtiin ensin ihan kunnon lenkki ja kun lähestyttiin kotia koirapuiston kautta, sain uskotelluksi "pomolle", että siellä kannattaa käydä. Täällä tuo koirapuistoon meno on nykyisin vähän sellaista arpapeliä, kun täällä on tappajarottiksia, nyt jo kuulemma neljä kappaletta. Toisaalta "pomo" on sitä mieltä, että tappajarottikset jää hänelle toiseksi, jos tosi paikka tulee. Tuli sinne sitten yksi toinenkin uskalikko, narttu. Muuten oli kiva tyyppi, mutta tiheään istuutui pyllynsä päälle. Leikattu kuulemma, mutta hyvät hajut.

Ja ilta sitten vietettiin perinteisesti. Mutta vähän minua epäilyttää nyt, kun tuohon naapuriin ovat kaikki asukkaat muuttaneet. Siellä palaa koko ajan kirkkaat valot ja ihmisiä liikkuu ja joskus ääniäkin kuuluu. En minä nyt vielä ole sellaiseen tottunut, joten vähän se epäilyttää. Mutta pakkohan tässä on koettaa jotenkin pärjätä näiden jatkuvien muutosten kanssa. Sinänsä on ihan hyvä, että nämä meidän tylsät illat jatkuvat aina samanlaisina.