Oliskohan "pomo" rentoutunut liikaa eilisessä hieronnassa.  Aamulla, kun kello soi, "pomo" heräsi ja mutisi: "...joko se on noin paljon... minä nousen ihan just... missä se torkkunappula on... minä vain hetken..." Oli ilmeisesti löytänyt nappulan, josta torkun saa poispäältä, sillä kuorsaus täytti huoneen. Seuraavan kerran jotain elonmerkkiä näkyi puolentoista tunnin päästä. Silloin "pomo" sitten jo kömpi ylös aurinkoiseen aamuun. Onneksi sillä on tämä uusi elämäasenne, jonka mukaan ei kannata turhaan kiirehtiä vaikka olisi vähän myöhässä, koska elämän loppuun ehtii vähemmälläkin.

Niinpä käytiin mukavalla aamulenkillä ja kuvia tietenkin tuli paljon, koska jäinen maisema oli kaunis.

Minusta oli ihana kieriskellä jäisessä maassa pitkästä aikaa. Kun tein sitä iltalenkilläkin koko ajan, "pomo" lohdutti,että kohta tulee lunta ja hankia kieriskeltäviksi.

Minun piehtaroidessa, "pomo" ihasteli meidän kultaista kotia.

 

Ja edelleen tämän hätäilemättömän elämänasenteen voimalla, "pomo" myös käveli töihin ja otti kuvia jäisestä pellosta

ja nousevasta auringosta

. Oli kuulemma ajatellut, ettei se työpaikka nyt romahda vaikka hän kerran kymmenessä vuodessa nukkuisi pommiin. Mutta kuten olettaa saattaa, kovasti oli kaivattu ja kyselty ja työkaverit olivat joutuneet tekemään "pomon" hommia. Niinhän se aina. Jos olet ajoissa ja teet, mitä pitää, kukaan ei huomaa. Mutta myöhästypä kerran, niin jokainen on siitä selvillä. Mutta oli ne asiat silti saatu kuntoon.

Päivälenkillä söin heinää hyvin tarmokkaasti,

"Pomo" yritti kiskoa minua pois, mutta minä vain laidunsin. Ja illalla sitten oksensin. Oksensin minä päivälläkin eli taitaa olla paasto edessä. "Pomolla taas oli tänään mässyilta. Kyllä se sitä taas huomenna katuu.

"Pomo" oli ottanut pitkästä aikaa kuvan työpaikaltaankin. Siinä on nyt valmiina ja täynnä ihmisiä se talo, jonka rakennusvaiheista on paljon kuvia. Ei vain ole ollut tarvetta kuvata.

Ai niin, leffassakin "pomo" kävi tänään. Iltapäivä Toscanassa oli kuulemma tosi outo, mielenkiintoinen, kummallinen mutta kiehtova.