Aamulla "pomo" nousee, kun kello soi. Nyt se valvoi yöllä ja pani herätyksen pois, mutta heräsi silti samaan aikaan kuin normaalisti. Minä siirryn jatkamaan unia "pomon" paikalla ja nousen ylös vasta, kun alkaa näyttää siltä, että "pomo" on valmiina lähtemään ulos. Käydään lenkillä. "Pomo" tarjoaa aamuruokaa. Joskus minä syön sen, aika usein en. Sitten "pomo" ottaa työreppunsa ja nykyisin myös urheilukassinsa, kun sillä on tämä omituinen liikuntatauti. "Pomo" sanoo "Hei, hei, Mûmak. Ole kiltisti!" Se sanoo sen aina.  Ikäänkuin minä en käskemättäkin olisi kiltisti. Siitä, miten päivän vietän, en kerro täällä. Se on ihan oma salaisuuteni. Nykyisin en kyllä jaksa paljon täällä sisustaa vaan annan tavaroiden olla paikallaan.

Jossain vaiheessa "pomo" tulee kotiin ja minä otan sen iloisesti vastaan. Tuon leluja ja yritän kaikin tavoin viihdyttää sitä, että se tuntisi olonsa tervetulleeksi. "Pomo" tsekkaa postin ja avaa, jos on jotain mielenkiintoista kuten tänään. "Pomo" on usein käynyt kaupassakin tullessaan, joten se purkaa kassista pakasteet ja jääkaappitavarat pois ennen kuin lähdetään lenkille. Mutta muuten se purkaa kassit ja muutenkin asettuu taloksi vasta sen jälkeen, kun on lenkkeilty. Lenkin jälkeen minulle tarjoillaan ruokaa tai ei. Riippuu siitä, mihin aikaan "pomo" on kotiutunut ja miten pitkä lenkki on tehty. Jos "pomo" tulee aikaisin, tehdään illalla uusi lenkki ja saan sen jälkeen ruoan. Samoin, jos "pomo" tulee myöhään ja tehdään vain pieni lenkki ensin. Mutta tänään tehtiin pitkä, pitkä lenkki eli vedettiin molemmat iltalenkit samaan syssyyn, joten sain ruoan lenkin jälkeen. Söin siitä puolet, kun aamulla ei maistunut. Ei näillä helteillä hirveästi ole ruokahalua, paitsi "pomolla", jolla ilmeisesti on aina ruokahalua.  

Ilta sitten menee torkkuessa, leikkiessä, maisemia katsellessa. Tänään sain dentastixin, jonka piilottamiseen meni melkoisesti aikaa. Nyt nuku ja kohta nukkuu varmaan "pomokin",

Lenkillä käytiin omakotitaloalueella

suunnistettiin metsän halki teollisuusalueelle

ja kiertotietä kotiin. Minä merkkailin

"pomo" kauhisteli noita roskapussin levittelijöitä. Täällä on viime päivinä ollut joka roskapussiliike, joka heittelee täysinäisiä roskapusseja kaikkialle. Kait ne on linnut, jotka niitä sitten availee ja levittelee sisältöjä ympäriinsä. Ellei se roskapussiliike ole itse asialla. Ällöä joka tapauksessa. Siis "pomon" mielestä ällöä. Minusta siellä on usein kaikenlaista mielenkiintoista, mutta en pääse tarkemmin tutkimaan.