Olipas mukavan viileä yö, melkein kylmä. Ja viileä oli aamukin, onneksi, sillä taas mentiin. Ei sitä koira paljon ehdi paikallaan olla, kun on tuollainen matkustushullu "pomo". ...luin muuten aamulla salaa lehdestä telkkariohjelmia, siellä oli sellainenkin kuin "pomo piilossa"  vähänkös minua nauratti ... Mutta siis asiaan eli tähän päivään.

Bussipysäkillä tässä taas odottelen. Yhdellä bussilla tähän tultiin ja toisella jatkettiin. "Pomo" on kovin leuhka, kun minä niin sujuvasti hyppään bussiin. Ikäänkuin se hänen ansiotaan olisi.  Minä hallitsen nämä jutut ihan itse, ilman "pomoja".

No, arvatkaa vaan mihin päädyttiin. Juu-u, koiranäyttelyyn. Sehän olisi ollut sangen mukavaa, jos jotain olisi saanut tehdä. Oli kuulkaa niin hehkeitä narttuja ja hyviä hajuja, että. Mutta eihän niistä paljon saanut nautiskella.

Sen verran nyt kuitenkin, että näiden muiden lunnisten kanssa sain moikkailla.

Ja olihan siellä velipoikakin pitkästä aikaa.

Vähän siinä kaulailtiin ja samalla tarkistin, että on se mies tuo velipoikakin.

Plääh koko touhulle, yhtä odottamista vain.

Mukavasti näyttää muillakin olevan asennetta. Vaikka siis minähän menestyin tietenkin erinomaisesti ja osasin käyttäytyä. Norjalainen tuomari tuomitsi minut seuraavasti

Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä

"2 years rather big dog. Not like any more of him. typical head + expression good angulation in front. too muach volume good topline + tailset. well developed toes in both front legs. moves ok but needs to carry himself better."

laatuluokka: avo eri, kilpailuluokka avk 2.

Tässä minä velipojan kanssa kisojen jälkeen. Kumpi teistä on komeampi? Kysyn vaan. Vastatkaa ihan rehellisesti.

Tuomarin mielestä velipoika oli ylivoimainen.  Oli rotunsa paras ja muutenkin niitti mainetta ja kunniaa.

Kaiken tämän läähättelyn jälkeen sitten taas mentiin.

Mukavia metsäteitä mentiin. "Pomollahan" ei ollut aina aavistustakaan, missä on. Reittioppaan perusteella oli paperille jotain kartantapaisia piirrellyt ja niiden mukaan liikuttiin. Ja jotta olisi mahdollisimman vaikeaa, lähdettiin kotiin ihan eri tietä kuin paikalle tultiin.

Mutta löysi se "pomo" ihan juuri sinne, minne oli aikonutkin, joten bussia tässä taas odotellaan.

Kahdella bussilla taas matkattiin ja alkoi väsyttää. ...Henulle tiedoksi, että tässä en läähätä vaan haukottelen. Muuten kyllä taas tänään reissussa lähinnä läähätin. Se ei ole pelkästään kuuma vaan myös matkajännitys, mikä panee läähättämään... Tässä siis olen siinä jälkimmäisessä bussissa, joka ei vienytkään kotiin vaan taas Ennin kukkia kastelemaan. Aikanaan kyllä kotiinkin päästiin.