Minä joudun kyllä uhrautumaan uskomattoman monenlaisissa jutuissa. Nyt on pitänyt leikkiä, että pelkään hirveästi parveellaoloa, kun ulkoa kuuluu ääniä, kun ihmiset viettävät todella paljon ulkoilmaelämää. Tähän jouduin, koska "pomo" ei ole saanut aikaseksi parvekkeen siivousta kesäkuntoon ja kohta on syksy. Normaalisti se istuu siellä peittoihin ja villapaitoihin kääriytyneenä heti, kun lumet vähän sulaa. Mutta tänä vuonna ei ole tehnyt elettäkään laittaakseen mitään parveke-elämää alkuun. Pesi se yhtenä päivän mattoja, jotka oli vannonut heittävänsä pois. Päättikin heittää myöhemmin.  

Kuten näette, ei olisi haitannut vaikka olisi heittänytkin.

Mutta nyt on siis saatu parveke siivottua ja puhtaat matotkin sinne. "Pomo" sanoi, että kunhan ne sateet joskus tulevat, ei haittaa, jos nuo matot kastuu, koska ne voi sitten heittää suoraan roskiin. Näkis vaan.

Vietettiin siis parveke-elämää tänään. Minä tässä olen vain mittatikkuna "pomon" tuolissa. Luulin, että kupissa on jotain kivaa syötävää, mutta nehän on vain mansikoita, joista en välitä.

"Pomo" meni niin pitkälle tuon elämänsä kanssa, että laittoi oven kiinni, jotta en päässyt sisälle karkuun vaan jouduin olemaan parvekkeella. Päätin sitten, että oleilen "pomon" tuolin alla, jossa on edes jotain turvaa kaikille ulkomaailman kauheuksille. "Pomoa" säälitti, että paljaalla betonilla pitää koiraparan nukkua, joten se kaivoi esille vielä yhden matonriekaleen.

Nyt se ottaa kuvaa tuolla esittääkseen, miten hyvä ihminen hän on ja miettii koiran parasta. Mutta siinä me sitten oltiin, parvekkeella. Minä nukuin ja "pomo" luki ja neuloi. Onneksi se on melko pian puolenpäivän jälkeen, kun aurinko alkaa paistaa suoraan tuohon pienelle parvekkeelle, eikä siellä sitten kyllä kukaan voi olla. Pääsin sisätiloihin läähättämään. Lämmintähän sisällä on, kun ei oikein saa mitään tuulenvirettä aikaan. Tänään "pomo" meni jopa niin pitkälle, että päivälenkin jälkeen, kun läähätin aika reippaasti, kasteli pyyhkeen jääkylmällä vedellä ja piti sitä päälläni.  

Laitan tähän loppuun vielä eiliset omituiset pilvimuodostumat. "Pomo" lähtee jonkun kaverinsa synttäreille, joten ei ole varmaan, onko ottamassa kuvia tämän päivän taivaista.