Yllätin "pomon" tässä illansuussa leikkimällä pitkään ja riehakkaasti itsekseni. Se kovasti ihmetteli, miksi olen niin hilpeä. En kerro. Miettiköön ihan vain rauhassa päänsä puhki.

Aamulla oli mukava lenkkisää. Ei satanut vaan paistoi. Maa oli kivasti huurussa. Taisi olla vähän viileämpää yöllä, joten vesi oli keräytynyt kaikille lehdille ja muille pinnoille.

Kissakin nähtiin, mutta se ei halunnut jäädä tekemään sen lähempää tuttavuutta. Kissat on vähän sellaisia outoja.

Aurinko paistoi aamulla kuin ei ikinä olisi sateesta tietoakaan, mutta kyllä päivällä sitten taas satoi useampaan otteeseen. "Pomo" oli aika pitkään töissä, joten vähän yritin uikutella, kun se oli oven takana. Pakko oli kuitenkin lopettaa. "Pomo" ei nimittäin tule ollenkaan sisälle, jos minä uikutan.

Lenkillehän siitä sitten lähdettiin kauniissa ilmassa. Tarkoitus oli mennä kuvaamaan maisemia Viikintien viereisille kallioille, mutta kun sinne päästiin, satoi. Kuvaaminen jäi. Mutta kun "pomo" oli ajatellut, että tehdään samantien kahden lenkin mittainen kierros ja pysytään loppuilta kotona, me jatkettiin sateesta huolimatta eteenpäin. "Pomo" on sille päälle sattuessaan melkoinen jäärä.

Aikamme, kun sateessa käveltiin, tulikin kuivempaa säätä. Suunnattiin rataa pitkin eteenpäin, vaikka pomo valitti, että ratapölkyt ovat liukkaat jalkojen alla ja märkä ruoho kastelee kengät. Vali, vali.  Itsepähän tien valitsi. Ja minähän tykkäsin, kun täällä saan olla irti.

Koetilan alueelle sieltä suunnattiin, mutta lehmiä ei kuitenkaan viitsitty mennä katsomaan, sillä taivaanrantaan kerääntyi taas kaikenlaisia pilviä.

Kierreltiin metsiköitä

ja pellon poikki voimalinjaa pitkin suunnattiin kotia kohti. Vettä alkoi sitten taas hissukseen sataa.

Ihan kodin lähellä törmättiin tähän tipuseen. Omituisesti oli kuollut ihan keskelle aukeaa hiekkakenttää. Mikä lie ollut syynä.

Taivaita ja pilviä joka lähtöön kuvattiin koko matkan, mutta laitetaan kuitenkin vain nämä kotitaivaan kuvat tänään,

auringonlaskua

ja hanhiparvia. Minulle tämä oli tänään hyvä päivä, mutta "pomolle" kuulemma rankka. Joutui tekemään ihan töitä töissä ollessaan.