Aamulla etanat olivat virkeitä. Mutta ennen aamua oli yö. Ja olipahan yö. Paljon oli kello ennenkuin "pomo" rauhoittui nukkumaan. Sillä on tapana pärjätä hyvinkin vähällä unella kesäisin ja talvisin se vain nukkuisi. Liekö jotain karhujen sukua.  Mutta nukkumaan siis mentiin aamuyöstä ja nukahdettiin heti. Mutta sitten minä heräsin, kun joku rummutti raivokkaasti ikkunaan. Nousin kuuntelemaan. Menin olkkariin, sielläkin oli sama rummutus. Menin "pomolle" selittämään, että nyt on joku paha jossain. "Pomo" ei edes silmiään raottanut vaan totesi vain, että "sataa". Minä yritin rauhoittua, mutta vaikeaa se on, kun metelöidään korvan juuressa. Sain sen verran "pomoonkin" liikettä, että se kävi tarkistamassa, sataako raollaan olevasta ikkunasta sisään. Totesi, ettei ja jatkoi unia. Vähän aikaa siinä minäkin sitten makasin paikallani ja tarkkailin tilannetta, mutta hermot petti, kun joku alkoi väläytellä isoja valoja ulkona. Kun vielä kumea jyrinä kaikui kaikkialla, oli pakko vähän parkua. Ja "pomo" vain puoliunessa mutisee "ukkonen se vain, ei hätää, nuku nyt". On joillakin unenlahjat.  Tätä sitten jatkui ja jatkui. Minä vapisin ja valitin, "pomo" unessa välillä silitteli ja selitteli. Ja kun pahin räkkä alkoi olla ohi, rupesi "pomon" känny herättelemään. Meni monta torkkua ennenkuin "pomo" lopullisesti sammutti herätyksen. Se myöhästyi töistä ja oli sitten pitempään eli minä joka tapauksessa vietin yhtä pitkän päivän yksin kuin normaalistikin.

Aamulenkillä poseerasin märkien kielojen keskellä. Päivälläkin sateli, mutta ei enää niin rankasti, eikä ukkostanut. Ja ilta menee entiseen tyyliin.Sen verran on vielä pakko sanoa, että edelleen tuo "pomo" syö ihan liikaa. Sillä ei ole mitään holttia noiden syömisten kanssa. Nykyisin mättää hirveitä määriä mansikoita joka ilta vaniljajäätelön kanssa. Sitten voivottelee, kun maha kasvaa. Ei kasva minulla.

Mutta on  "pomolla" muitakin huolia kuin ylensyönti. Sen uudempi kamera meni rikki. Onneksi on tuo vanha, joka kait jaksaa pelittää. "Pomo" ajatteli mennä samantien kyselemään korjausta, mutta hermostui sitten, kun ei millään meinannut takuulappua löytää. Löytyi se kuitenkin, joten huomenissa "pomo" menee kamerakauppaan kyselemään. Mutta laitetaan nyt varmuuden vuoksi eilinen taivaskuva, jos vaikka joudutaan jatkossa taas tuolla vanhalla kuvaamaan.