Tänään saa "pomo" kirjoitella. Minä en jaksa. Tämä jatkuva nukkuminen käy voimille. Käy se "pomollakin", mutta se otti pääsärkypillerin, joten  ehkä sen ajatus kulkee. 

Kokeilin eilen kameran yöominaisuuksia, kun löysin säädön "ota kauniita yökuvia käsivaralla".

Yllättävän tarkasti se jaksoikin kuvata.

Kuu oli välillä kiva puolikas, kun pieni pilvi seilasi siinä edessä.

Aamulla sitten Pohjolan valkea kaupunki näytti tällaiselta.

Oli mukava herätä pilviseen aamuun vaikka lämpöä kyllä riitti silti. Ja päivän mittaan aurinkoakin. Minulla on aika ankea olo kaikenkaikkiaan. Kaikkialta kutisee auringon ja verenimijöiden ansiosta, mahaa kivistää ylensyönnistä ja päässä muuten vain jyskyttää. Juu, ei tullut eilen liikaa viiniä. Tämä lienee vain yleistä väsymystä ja uupumusta.

Kun kerran pilvessä oli, tehtii pitempi kävelylenkki, joka kyllä silti sai Mûmakin reippaasti läähättämään.

Tervaleppäkorvessa kasvaa kotkansiipeä ja muita isoja saniaisia. Ja niiden kätkössä on mielenkiintoisia putkenpätkiä, joihin Mûmakin piti päästä tutustumaan.

Vaikka olen kymmeniä vuosia täällä etelässä asunut, hämmästyn aina tuota rehevyyttä ja kasvien kokoa. Olihan niitä lapsuusseuduillakin reheviä paikkoja, mutta ne olivat sellaisia mieleenjääviä harvinaisuuksia. Täällä joka paikka puskee toinen toistaan komeampia rikkaruohoja. Ja rikkaruohoista puheenollen: Ei käyty tänäänkään palstalla. Minä en vain jaksanut. Hyvä kun jaksoin parvekkeella istua lukemassa ja neulomassa.

Enpä muista olenko koskaan tätä pömpeliä esitellyt vaikka sen ohi suunnilleen päivittäin mennään. Uutena täällä asuessani kovasti ihmettelin, että mikä tuollainen hökötys on. Sitten satuin kerran näkemään, kun joku huoltomies tuolta alhaalta otti hiekkaa ja levitteli sitä käytäville liukastumista estämään. Aika fiksu keksintö mielestäni.