Onneksi Henu herätti meidät ajoissa. Muuten olisi nukuttu kauniin aamun ohi.

Aurinko nousi kirkkaana

joten äkkiä piti ulos selviytyä. Pääsin taas kotikalliolla vapaasti merkkailemaan,

kun "pomo" räpsi lukemattomia kuvia nousevasta auringosta

ja jotain minustakin.

Kotona tietenkin sama räpsiminen jatkui parvekkeella

joka suuntaan.

Mielenkiintoisia pilviä siellä oli, mutta kyllä me silti hämmästyttiin aika tavalla, kun ykskaks alkoi sataa oikein kunnolla. Ei se sade kauan kestänyt ja sisällähän me oltiin, mutta vähän siinä meni usko kauniiseen päivään.

Minä menin lepäilemään ja odottelemaan, milloin olisi uusi lenkki. "Pomolla" on joku kangasprojekti aluillaan. Se levitteli joka puolelle kankaitaan. Paheksui sitä, että minä menin niiden päälle nukkumaan. Tietenkin menin.  Pehmein paikka talossa, joten se oli varmaan tehtykin ihan minua varten. Jouduin siitä kuitenkin pois, kun "pomo" lähti Itikseen ostamaan lisää kankaita. Yllättävän pitkään siellä viipyi vaikka on vannonut, ettei enää mene kauppoihin. Ei kuulemma kestä ruuhkia ja joulumieltä.

Siinä Itisreissun aikana aurinko oli ruvennut paistamaan, joten lähdettiin vähän pitemmälle lenkille ihailemaan kaunista auringonpaistetta. Nähtiin useampia mukavia koiria, mutta ei niistä oteta nykyisin kuvia, kun muutamat ovat kovasti paheksuneet sitä, että heidän koiriaan kuvataan. "Pomolla" on vähän taipumusta ottaa nokkiinsa niin, että kun yksi jostain valittaa, olettaa, että kaikki ovat samaa mieltä.  Mutta minulle sama. Pääsiasia, että pääsen moikkailemaan mukavia kamuja.

Käytiin sitten pujottelumäen kallioillakin, mutta en tällä kertää päässyt irti

vaan jouduin hihnassa poseeraamaan. Tässä kuvassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten hienosti etujalan varvas yltää maahan.

Taivasta piti täälläkin kuvata ja Vanhankaupunginlahtea.

Kotiin tultiin sopivasti auringonlaskun aikaan. Nykyisin se laskee ihan tuohon meidän eteen, joten ei tarvitse "pomon" roikkua parvekkeen kaiteen ulkopuolella saadakseen siitä kuvan.

Täytyy joskus kerätä pötköön näitä auringonlaskukuvia, jotta näkee havainnollisesti, miten paljon se paikka vuoden mittaan muuttuu.

Muuttui siinä taas väritkin melkoisesti lyhyessä ajassa, mutta ei nyt sentään kaikkia variaatioita laiteta tänne.

Ilta meni muuten rauhallisissa merkeissä, mutta yllättäin yksi pistorasia sanoi sopimuksen irti. Ja tietenkin se, mitä olisi ehdottomasti tarvittu tuohon ompeluhommaan. "Pomon" into siitä aikatavalla laantui. Ei se paljon mitään valmista saanut aikaseksi.  Saaneeko ikinä sitä projektiaan tehdyksi. Taisi päättää, että jää ensi vuoteen.